Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΑΥΓΗ 1-7-14



Τελικά θα είστε εσείς κύριε Υπουργέ, αυτός που θα τραβήξει τη σκανδάλη για «χτύπημα στο ψαχνό»;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη 
ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Κοινοποίηση: Υφυπουργό Παιδείας
κ. Αλέξ. Δερμεντζόπουλο

Κύριε Υπουργέ,

Μια ανάλογη επιστολή είχα απευθύνει και στον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, εξηγώντας τους λόγους της προσωπικής μου στάσης στο θέμα των διαθεσιμοτήτων.
Τον Ιούλιο του 2013, η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, ψήφισε το νόμο 4172, με το 82ο άρθρο του οποίου καρατομήθηκαν 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών και καταργήθηκαν οι τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.
Με το μέτρο αυτό, 20 χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο, χάνουν τις ειδικότητες στις οποίες σπούδαζαν. Εκατοντάδες δημόσια εργαστήρια αχρηστεύτηκαν. Οι πιο σημαντικές ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης παραδόθηκαν βορά στους ιδιώτες (ΙΕΚ και ΣΕΚ).
2.500 εκπαιδευτικοί βιώσαν και βιώνουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Πάνω από 500 συνάδελφοί μας, πολλοί και με πρόσθετα προσόντα, μετατράπηκαν σε διοικητικούς. Αρκετοί εξωθήθηκαν με βίαιο τρόπο πρόωρα στη σύνταξη, ενώ είχαν σημαντικά πράγματα ακόμα να προσφέρουν στο δημόσιο σχολείο.
1.800 εκπαιδευτικοί βρίσκονται ακόμα σε διαθεσιμότητα εδώ και 12 μήνες, μια απάνθρωπη ομηρία. Αρκετοί από αυτούς απειλούνται ακόμα και με απόλυση. Για 85 εκπαιδευτικούς από εμάς έχει σταματήσει αυθαίρετα η μισθοδοσία από 22/3/14. Σχεδόν τέσσερις μήνες χωρίς μισθό!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν καθηγητές σε διαθεσιμότητα, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟκ στη Χαριλάου Τρικούπη.