Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΗΘΟΣ......

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

1. Δεν θα ακολουθήσουμε τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στo Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στον λεκτικό του κατήφορο και στις απαράδεκτες, προσβλητικές και αντισυναδελφικές εκφράσεις του που περιέχονται σε πρόσφατη ανακοίνωση.
      Μας αρκεί ότι και  ο ίδιος θεωρεί “υποδειγματική παρουσία” του στην ΟΛΜΕ το γεγονός ότι παρευρίσκεται ΜΟΝΟ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. (και τελευταία, μετά την εκλογή του και στην Εκτελεστική Επιτροπή  της ΑΔΕΔΥ, τις περισσότερες φορές δι’ αντιπροσώπου!). Μόνο που οι συνάδελφοι τον ψήφισαν για να συμμετέχει στη ζωή και τη δράση του συνδικάτου και να εκφράζει βεβαίως τις απόψεις του, και όχι να βρίσκεται μονίμως στα κομματικά  γραφεία ή να συμμετέχει στις δραστηριότητες του ΠΑΜΕ.
      Η απαλλαγή από τα διδακτικά του καθήκοντα, όπως και όλων των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, δίνεται για να εργαζόμαστε πρωτίστως για την  ομοσπονδία και να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου.
      Πώς συμβιβάζεται  με την κομμουνιστική ηθική η πλήρης απαξίωση του συνδικάτου;
      Πώς συμβιβάζεται να έχει κάποιος απαλλαγή “λόγω ΟΛΜΕ”, αλλά να τη χρησιμοποιεί όχι μόνο  αποκλειστικά για τη δραστηριότητα  του κόμματος και της παράταξής του,  που πραγματοποιούνται σε αντιπαράθεση με τη δράση της ομοσπονδία μας;
      Πώς δικαιολογείται να  στέλνει η ΟΛΜΕ σε περιοδεία μέλος του Δ.Σ. της και αυτός να πηγαίνει αποκλειστικά και μόνο στις παραταξιακές συγκεντρώσεις ενάντια στην ομοσπονδία;
      Ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ότι όλη η δράση της ΟΛΜΕ είναι «υποταγμένη στην κυβερνητική πολιτική». Αρκεί όμως ένας τέτοιος βολικός ισχυρισμός, για να πάψει να ασχολείται ακόμα και με την υλοποίηση των αποφάσεων  που στηρίζει και ο ίδιος στο πλαίσιο της ομοσπονδίας; Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, για παράδειγμα, για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης μιας κινητοποίησης ακόμη όταν την ψήφισε ο ίδιος ! Αυτό είναι συνεπής “ταξική πολιτική”;
  1. Δεν θα απαντήσουμε στον απολύτως ψευδή ισχυρισμό του ότι δήθεν απουσιάζουμε από την ομοσπονδία. “Γνωρίζουν και οι πέτρες” ποιοι βρίσκονται καθημερινά στην ομοσπονδία στις ΕΛΜΕ και τα σχολεία, ποιοι αγωνιούν και εργάζονται συνεχώς για να έχει το συνδικάτο μας θέσεις, να παρεμβαίνει στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων μας, να υλοποιούνται οι αποφάσεις του κλάδου, και κυρίως να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος αντίστασης όλων των εργαζομένων. Ή μήπως πιστεύει ότι οποιοσδήποτε συνάδελφος, εκτός φυσικά από τα μέλη του ΠΑΜΕ, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και ζητάει τη στήριξη του συνδικάτου, θα τον ψάχνει στα κομματικά του γραφεία;
  2. Όσο για τους ισχυρισμούς του για τις περιοδείες και τα συνέδρια στα οποία στέλνει αντιπροσώπους της η ΟΛΜΕ, τα ψέματα και ο γκαιμπελισμός περισσεύουν. Η ομοσπονδία  μέσα από τα όργανά της (Δ.Σ., Γενική Συνέλευση Προέδρων, Συνέδριο) έχει αποφασίσει πως οι σχέσεις με τα συνδικάτα άλλων χωρών και κυρίως της Ευρώπης είναι σήμερα σοβαρή αναγκαιότητα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αναπτύσσονται οι σχέσεις μας με τα συνδικάτα των συναδέλφων μας στην Ευρώπη. Η ανταλλαγή εμπειρίας, οι κοινές διακηρύξεις, η αμοιβαία παρουσία στα συνέδρια, οι κοινές κινητοποιήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αναγκαίες ιδίως σήμερα, που οι πολιτικές καθορίζονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς αγώνες για να τις αντιμετωπίσουμε. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται, με συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ., οι εκπροσωπήσεις σε συνέδρια, σεμινάρια, συναντήσεις, και κινητοποιήσεις. Όσο για τα συνέδρια και τα σεμινάρια της ETUCE (δηλαδή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εκπαιδευτικών), ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ αποκρύπτει πως το κόστος  καλύπτεται στις περισσότερες περιπτώσεις από την ίδια την  ETUCE.  Αλλά και όταν καλείται η ΟΛΜΕ σε συνέδρια άλλων ομοσπονδιών (εθνικών) μοιράζονται τα έξοδα ανάμεσα σε αυτές και την ΟΛΜΕ, όπως το ίδιο βέβαια κάνει η ομοσπονδία μας όταν τους καλούμε στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος βέβαια του ΠΑΜΕ ισχυρίζεται πως η ΟΛΜΕ δεν πρέπει  να έχει καμία σχέση με τα συνδικάτα της Ευρώπης και άλλων χωρών, γιατί όλα είναι “πουλημένα και προδοτικά”!! Κι ας συμμετέχουν σ’ αυτά ακόμα και κομμουνιστές ή άλλοι αριστεροί συνδικαλιστές, όπως π.χ. σε Πορτογαλία, Κύπρο, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία κ.λπ.
            Η ΟΛΜΕ έχει σήμερα τη διεθνή αναγνώριση ως ένα μαχητικό – ριζοσπαστικό συνδικάτο σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό έγινε με σκληρή και πολύχρονη δουλειά, στην οποία έχουμε σημαντική συμβολή και εμείς. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Όπως είμαστε περήφανοι και για το γεγονός ότι με τις παρεμβάσεις μας συμβάλαμε στο να γίνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, να εκδοθούν ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγώνες μας από την Ευρωπαϊκή αλλά και τη Διεθνή συνομοσπονδία εκπαιδευτικών και προωθούμε μαζί με άλλες εθνικές ομοσπονδίες να δοθεί ένας πιο αγωνιστικός και διεκδικητικός προσανατολισμός στην ETUCE.  
  1. Τέλος, σήμερα αυτό που είναι αναγκαίο, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, είναι να συμβάλλουμε όλοι στην ανάπτυξη ενός ενωτικού κινήματος αντίστασης. Την εποχή που η κυβέρνηση με την τρόικα επιχειρούν να αφαιρέσουν όλες τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από το “κοινωνικό κράτος”, είναι υποχρέωση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, και πρώτα από όλα της εκπαιδευτικής αριστεράς, να συμβάλουν στην ενότητα στη δράση όλων των εργαζομένων.
7-2-2011

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου