Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ζούμε σε εποχή όπου επιχειρείται η πλήρης ανατροπή όλων των κατακτήσεων των λαών στην Ευρώπη. Στη χώρα μας εφαρμόζεται μια πρωτοφανής πολιτική λιτότητας για το λαό, διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξαφάνισης των κοινωνικών αγαθών, εμπορευματοποίησης των πάντων. Όλα στο βωμό των περίφημων και παντοδύναμων «αγορών».
Ο λαός μας αυτή την περίοδο αντιστέκεται μέσα από τον αγώνα των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων. Αναπτύσσονται νέες μορφές κινητοποιήσεων, νέες μορφές οργάνωσης.
Σε μια τέτοια συγκυρία είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και έντυπων. Με δεδομένη τη διαπλοκή που υφίσταται ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ με την πολιτική εξουσία, η πληροφόρηση έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων.
Είναι πέρα από αναγκαίο να υπάρχουν εφημερίδες, περιοδικά, κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί που να λειτουργούν με ανεξαρτησία από την πολιτική εξουσία και τη διαπλοκή και σε αυτή τη συγκυρία να είναι η πηγή της αντικειμενικής πληροφόρησης και στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται.
Η Ελευθεροτυπία αυτή την περίοδο είναι από τις λίγες εφημερίδες που ξεχωρίζουν για τον αγώνα που δίνουν οι δημοσιογράφοι της για έγκυρη και πλουραλιστική ενημέρωση με σταθερή θέση υπέρ του λαού προβάλλοντας τις κινητοποιήσεις του και κατά της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας.
Είναι λοιπόν σημαντικό να συνεχίσει απρόσκοπτα την κυκλοφορία της.
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα αυτή την αναγκαιότητα. Στηρίζουμε τον αγώνα των δημοσιογράφων της για την ενημέρωση, αλλά παράλληλα και τον αγώνα τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Θέμης Κοτσιφάκης
ΓΓ του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου