Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ!!!


Ο.Λ.Μ.Ε.                               
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338                              
www.olme.gr                                                 
e-mail: olme@otenet.gr                                                                       Αθήνα, 1/2/12

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με αγωγή που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης εναντίον του Προεδρείου της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, ζητά την καταδίκη των τότε Προέδρων και Γεν. Γραμματέων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών για ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα ΔΣ των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα ζητά την καταδίκη  σε αποζημίωση «ποσού 50.000 € αλληλεγγύως και έκαστος εις ολόκληρον» όπως επίσης και την εξάμηνη προσωποκράτησή τους «ως μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως».
Η δίκη γίνεται στις 6/2/12 στις Σέρρες.
            Σας στέλνουμε τα σχετικά ψηφίσματα της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.


ΑΔΕΔΥ
Αθήνα 7.11.2011
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
2-11-2011
          Όχι στην ποινικοποίηση της Συλλογικής Δράσης

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης.
Συγκεκριμένα, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης, ζητά να καταδικαστούν τα προεδρεία των Δ.Σ.  ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ γιατί με ανακοίνωσής τους οι Συνδικαλιστικοί Φορείς των εκπαιδευτικών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Σερρών να καλέσει ενώπιον τους, την καθηγήτρια της Ιστορίας να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.
Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 6/02/2012, ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρώην  Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα, αντίστοιχα, σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κτλ.
Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Ο.Λ.Μ.Ε.
 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 Με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης ζητά να καταδικαστούν τα προεδρεία των Δ.Σ. ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ γιατί με ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του πρόεδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του από το Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Σερρών να καλέσει ενώπιον του  την καθηγήτρια της Ιστορίας να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας  της στο θέμα του ρατσισμού.
Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε  αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 4/4/11 ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην  πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης και νυν Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο πρώην Γεν. Γραμματέας και νυν μέλος του Δ.Σ. Θέμης Κοτσιφάκης, και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα αντίστοιχα, σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετανοίας για τις πράξεις τους κλπ.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια δικαστικής δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.
Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών.
Καλούμε όλα τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης.
Ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση και καταδίκη τόσο της παρέμβασης του βουλευτή στο σχολείο όσο και της ενέργειας του να μηνύσει την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Σερρών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου