Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Οι εκπαιδευτικοί του Σικάγο και οι υποστηρικτές τους διαδηλώνουν χθες.

Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων την τελευταία στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, οι εκπαιδευτικοί του Σικάγο θα απεργήσουν και σήμερα.
Οι εκπαιδευτικοί του Σικάγο οι οποίοι κάνουν καμπάνια για δίκαιη σύμβαση και το τέλος της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της εκπαίδευσης στην πόλη θα βρίσκονται σε απεργία από σήμερα με τη μαζική υποστήριξη γονέων και κοινοτήτων.
Τα στηρίγματα για τις πικέτες αναμένονται στα σχολεία νωρίς από τις 6.30 το πρωί σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Σικάγο. «Αν και οι διαπραγματεύσεις είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες παραχωρήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, άλλα σημαντικά θέματα εξακολουθούν να υφίστανται», είπε η Karen Lewis, Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Σικάγου.

«Η άλλη ανησυχία που υπάρχει είναι οι διαδικασίες αξιολόγησης. Το αποτέλεσμα από την αρχική φάση εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης είναι ότι 6.000 εκπαιδευτικοί (ή περίπου το 30% των μελών μας), θα απολυθούν μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ανησυχούμε επίσης ότι μεγάλο ποσοστό από τη νέα αξιολόγηση θα έχει ως βάση τα τυποποιημένα σκορ στα τεστ των μαθητών. Αυτό δεν μπορεί με κανένα τρόπο να «μετρήσει» την αποτελεσματικότητα ενός παιδαγωγού. Επιπλέον, υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες όπως η φτώχεια, η έκθεση στη βία, η έλλειψη στέγης, η πείνα και άλλα κοινωνικά θέματα που είναι πέραν του ελέγχου μας τα οποία επιδρούν στο πόσο καλά  αποδίδουν οι μαθητές στα τυποποιημένα τεστ».
Η ίδια συνέχισε υποσχόμενη:
«Θα παραμείνουμε στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων), έως ότου υπάρξει νέα σύμβαση. Ωστόσο, το πρωί κανένα μέλος της CTU δεν θα βρίσκεται μέσα στα σχολεία. Θα έχουμε πικετοφορία. Θα μιλήσουμε στους γονείς. Θα μιλήσουμε στον Κλήρο. Θα μιλήσουμε στην κοινότητα. Θα μιλήσουμε σε όποιον θέλει να ακούσει – απαιτούμε μία δίκαιη σύμβαση σήμερα, απαιτούμε μια δίκαιη σύμβαση τώρα. Και, έως ότου υπάρξει μία που θα την αποδεχτούν τα μέλη μας, θα είμαστε σε γραμμή (αγώνα).
Είμαστε αλληλέγγυοι με τα αδέλφια και τις αδελφές μας σε όλη τη χώρα που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται για τη δική τους σύμβαση. Στεκόμαστε στο πλευρό αυτών οι οποίοι έχουν ήδη διακηρύξει την ετοιμότητά τους για να απεργήσουν, προς το συμφέρον των μαθητών τους.
Σε όλες τις ΗΠΑ, οι άνθρωποι φοράνε ένα κόκκινο μπλουζάκι για υποστήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιστέκονται στον εκφοβισμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των δισεκατομμυριούχων υποστηρικτών τους στο Σικάγο, την πόλη όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η νεοφιλελεύθερη πολιτική στην εκπαίδευση».
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=3438
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ:
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ: http://www.teachersolidarity.com/blog/a-song-and-a-poem-from-chicago/
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ TEACHERS SOLIDARITY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου