Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ



Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στο Παρίσι στις 24 και 25/9/2012.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών της Γερμανίας (GEW), της Γαλλίας (SNES), της Ιταλίας (FCL-GGIL), της Πορτογαλίας (FENPROF) και της Ελλάδας (ΟΛΜΕ).
Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησαν ο Θ. Κοτσιφάκης και ο Δ. Πεππές.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών δράσης για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των εφαρμοζόμενων πολιτικών στην εκπαίδευση και την εργασία στις χώρες της Ευρώπης.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις με τη στήριξη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και τις επιπτώσεις στους λαούς και τους εργαζόμενους σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία.
Αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για κοινό κείμενο και ανάληψη δράσης ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ETUCE (Ευρωπαϊκό Τμήμα της Εκπαιδευτικής Διεθνούς) που θα γίνει το Νοέμβριο του 2012 στη Βουδαπέστη.
Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή δράση ενάντια στις πολιτικής αυτές που εκπορεύονται από το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας της Ε.Ε. και συμμετοχή στις εκδηλώσεις στη Φλωρεντία για τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (8-11/11/12).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου