Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Όχι στην επιστράτευση. Όχι στρατώνες τα σχολεία



Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και που συνεχίζει να κρατά σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού του εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους, Έτσι θα μπορεί να περνά χωρίς κόστος τα συνεχή μέτρα της βάρβαρης μνημονιακής  πολιτικής.
Αλλά το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως δεν έχει όριο. Οι συνθήκες στρατιωτικού νόμου επιβάλλουν και τα καψόνια. Με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία  από τις 8 πμ μέχρι τις 2 μμ σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα!!
Να ανακληθούν τώρα αυτές οι παράνομες εντολές για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτίρια από αυτά στα οποία εργάζονται. Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται στο χώρο εργασίας τους, όπως γινόταν πάντα.
Να ανακληθεί αμέσως η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών
Κοτσιφάκης Θέμης, Γ.Γ. ΟΛΜΕ
Ζωγραφάκη Ελένη, Οργ.Γρ. ΟΛΜΕ
Εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
17-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου