Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας.
302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους.
Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο.
829 πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν.
Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους.
153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν  στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ….  Ήδη μετράμε  την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Σήμερα, 31-7-13, ο Υπουργός Παιδείας, περήφανος ότι πράττει το εθνικό του καθήκον (να εξευμενιστούν οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι σφογγοκωλάριοί τους),  υπογράφει τη διαπιστωτική μας πράξη για την απόλυση 2.122 εκπαιδευτικών.
Όμως δεν κλαίμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν υποχωρούμε.
Και οι 2.424 παραμένουν συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί. Θα επιβάλουμε με κάθε μέσο την επαναφορά τους στη εκπαιδευτική τους θέση. Κανείς δεν είναι μόνος. Όλοι θα είμαστε από την 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία.
Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά εργαζομένων που καθημερινά αγωνιούμε για αυτό που λέγεται εκπαίδευση (τι καταλαβαίνουν άραγε οι Υπουργοί, οι τροϊκανοί και οι υπηρέτες τους από αυτή την θεσπέσια διαδικασία;), και μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με τους γονείς τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, θα τους αναγκάσουμε με τους αγώνες μας να αποχωρήσουν.
Και τότε εμείς, ο λαός αυτής της χώρας, θα υπογράψουμε τη δική τους διαπιστωτική πράξη, την πράξη της ανατροπής τους. Και αυτή η ώρα είναι κοντά.
Κοτσιφάκης Θέμης
Πρόεδρος της ΟΛΜΕ



2 σχόλια:

  1. για το άνοιγμα των πινάκων δεν ακούω να αναφέρεται τίποτα κύριε πρόεδρε της ΟΛΜΕ...
    Εγώ δεν είμαι μόνιμος...και μπήκα στην εκπαίδευση την χρονιά που κλείδωσαν οι πίνακες....
    το μόνο που με απασχολεί είναι το άνοιγμα των πινάκων....τίποτε άλλο....η κυβέρνηση σίγουρα ΔΕΝ θέλει το κακό της εκπαίδευσης....επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού αγαπητέ η κυβέρνηση δεν θέλει το κακό της εκπαίδευσης και εσάς το μόνο που σας απασχολεί είναι το άνοιγμα των πινάκων γιατί απευθύνεστε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ? Πηγαίνετε στην "καλή" Κυβέρνηση να σας λύσει το πρόβλημα σας που δεν είναι άλλο φυσικά από το "εσείς να διοριστείτε ή να είστε καλά και ας πάνε στο καλό όλοι οι υπόλοιποι"

      Διαγραφή