Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

07-11-2014 Καταγγελία των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων για τις απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας

Ακραίο δείγμα έσχατης περιφρόνησης προς τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αλλά και προς τις χιλιάδες των  καθηγητών - μελών της ΟΛΜΕ, υπήρξε η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ο επιχειρών να ασκήσει υπουργικά καθήκοντα στην παιδεία κ. Ανδρέας Λοβέρδος δεν δίστασε να αμφισβητήσει το δικαίωμα του προέδρου της ΟΛΜΕ να εκφέρει άποψη σχετικά με το τι ωφελεί και τι βλάπτει παιδαγωγικά τα παιδιά, με το απαράδεκτο «επιχείρημα» ότι είναι «νοσηλευτής».
Αλήθεια,  αγνοεί ο κ. υπουργός ότι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι ο εκλεγμένος, με καθ΄ όλα δημοκρατικές διαδικασίες, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;
Αγνοεί ότι στους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όπως και σε κάθε εκπαιδευτικό, εμπιστεύεται η πολιτεία όχι μόνο την επαγγελματική ειδίκευση αλλά και την ευρύτερη διαμόρφωση της προσωπικότητας χιλιάδων νέων, που θα είναι και αυτοί με ισότιμο τρόπο μελλοντικοί πολίτες; Ή μήπως θεωρεί ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς και μαθητές «β΄ κατηγορίας»;  Αγνοεί ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της ΤΕΕ έχουν παιδαγωγική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ);

Αμετροέπεια, εμπάθεια, έλλειψη ψυχραιμίας και άγνοια δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν το πρόσωπο στο οποίο αναθέτει η πολιτεία την ευθύνη της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.
Αναγνωρίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας, που κατ’ επανάληψη συλλαμβάνεται να ενεργεί ως κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ, έχει κάθε λόγο σήμερα να χάνει την ψυχραιμία του. Μετά τις προβλέψεις του, στη συνάντηση συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, ότι η πολιτική του στην παιδεία θα «καρποφορήσει» στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ήρθε η ψυχρολουσία των αποτελεσμάτων της 5ης/11/14. Σύμφωνα με αυτά η αντίστοιχη παράταξη των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατρακύλησε σε ψήφους και ποσοστά καταλαμβάνοντας μετά βίας την  5η θέση εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον ίδιο και την πολιτική που ακολουθεί.
Φαίνεται  ότι ο Υπουργός Παιδείας χάνει την ψυχραιμία του και μετά την ψυχρολουσία της αποτυχίας της επικοινωνιακής του προσπάθειας να εμφανιστεί ως ο «καλός» υπουργός, που συνδιαλέγεται με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών. Τόσο οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ) αλλά και η ΑΔΕΔΥ και οι γονείς (ΑΣΓΜΕ) δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο περίφημο ΕΣΥΠ μέσω του οποίου θέλει να πείσει την κοινωνία ότι συζητά την εκπαιδευτική πολιτική. Αυτοδιαψεύδεται βέβαια όταν ο ίδιος δηλώνει πως θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας, περικοπών και αντιεκπαιδευτικών αλλαγών που έχουν διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση.
Οι εκπαιδευτικοί, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από τις συνδικαλιστικές μας συλλογικότητες, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αλλά συνάμα επικίνδυνης και καταστροφικής για το μέλλον του τόπου πολιτικής.

Αθήνα, 7/11/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου