Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

6546 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΛ


- 5396 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ και 298 είναι οι θέσεις σε Πανεπιστήμια που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν μαζί με τους συμμαθητές τους από τα ημερήσια.
- 270 θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ θα διεκδικήσουν αποκλειστικά οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν για τις ειδικές επιπλέον (1%) θέσεις.
- Επίσης 335 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ για όσους από τους απόφοιτους του 2016 και 247 για τους απόφοιτους του 2015, που επέλεξαν να διαγωνιστούν με το 10% (χωρίς να δώσουν νέες εξετάσεις).
- Σε αυτές θα πρέπει και ο αριθμός θέσεων για τις στρατιωτικές σχολές, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής κ.λπ.
- Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι από τους 1021 μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ, οι 561 (δηλ. το 55%) επέλεξαν να διαγωνιστούν με τους μαθητές των ημερησίων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση εκτός από ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ και σε Πανεπιστήμια και σε στρατιωτικές σχολές, ενώ 460 επέλεξαν το ειδικό ποσοστό θέσεων για ΤΕΙ. Να σημειώσουμε τέλος ότι για 1η φορά δίνεται αυτή η δυνατότητα σε μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου