Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

"ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Στρατιωτικός νόμος» στην εκπαίδευση !!

των ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗΣ και ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΘΕΜΗ (http://thekotsi.blogspot.com)/
ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΟΛΜΕ από τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας στις 25-1-2011 προς τις εκπαιδευτικές περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου επιχειρείται να αποσπαστούν στη μέση της χρονιάς εκπαιδευτικοί που «πλεονάζουν» σύμφωνα με το υπουργείο, οπουδήποτε στη χώρα!!
 Το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης  κατ’ εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού ν. 3848/2010 (υπενθύμιση ότι τιτλοφορείται «για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού»).   
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά 15 ειδικότητες καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γιατί «μαγείρεψε» πλασματικά τις ανάγκες της εκπαίδευσης και των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς
κατάργησε την πρόσθετη διδακτική στήριξη, τα ΓΡΑΣΥ και τα ΤΑΔ πρόσφατα,
δημιούργησε εκατοντάδες πληθωρικά τμήματα άνω των 25, αλλά και άνω των 27 μαθητών (που ήταν το όριο που ή ίδια η Υπουργός Παιδείας έθεσε δημόσια),
επιμένει να μιλά για ψηφιακό σχολείο με 22 μαθητές και 1 καθηγητή στην πληροφορική,
επιμένει σε μεγάλες   αναλογίες καθηγητών ανά μαθητή στα εργαστήρια γυμνασίων – λυκείων  και της ΤΕΕ.
Μετά από αυτά τα μέτρα οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται «υπεράριθμοι» κατά το Υπουργείο και πρέπει να μετακινηθούν ακόμα και στη μέση της χρονιάς, οπουδήποτε στην Ελλάδα, αλλά βέβαια αυτό θα γίνει με ….. «κοινωνικά» κριτήρια, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας στις αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί αυτοί είχαν αποσπαστεί με απόφαση του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας στην αρχή της σχολικής χρονιάς!
Στρατιωτικός νόμος λοιπόν…..
Αποφασίσαμε και σε διατάσσουμε.
Το θέμα αφορά όλο τον κλάδο. Ας σκεφτούμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά με τις προωθούμενες μαζικές συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων  και την αθρόα «παραγωγή» υπεραριθμιών, αλλά και την ουσιαστική κατάργηση των διορισμών τα επόμενα χρόνια.
 Όλα αυτά, βέβαια, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας και του περιορισμού των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών που προβλέπουν τα μνημόνια κυβέρνησης – τρόικας.
Να αντισταθούμε λοιπόν σε αυτή την πολιτική.
Δεν θα επιτρέψουμε καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού από περιφέρεια σε περιφέρεια. Να αξιοποιηθούν όλοι σε εκπαιδευτικές εργασίες μέσα στο νομό τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου