Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

των Ζωγραφάκη Ελένης και Κοτσιφάκη Θέμη (http://thekotsi.blogspot.com)
Μελών του Δ.Σ.  της ΟΛΜΕ, από τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

                                                     Η πρότασή μας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Θεωρούμε πολύ σοβαρή αρνητική εξέλιξη την Υπουργική Απόφαση με την οποία υποβαθμίζεται η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο.
Πιστεύουμε ότι η πολιτική των περικοπών για να ικανοποιηθούν οι δανειστές της χώρας, θα διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση. Με τη συγκεκριμένη Υ.Α. θα καταργηθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται στη σημερινή μνημονιακή εποχή για τις εργασιακές συνθήκες και τη μόνιμη εργασία.
Η Υ.Α. για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, ανοίγει το δρόμο και για άλλους κλάδους εκπαιδευτικών και αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών.
Πιστεύοντας πως η ενότητά του κλάδου και η αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο που διαλύει τις εργασιακές  σχέσεις, και τελικά το δημόσιο σχολείο, πρέπει να είναι ο οδηγός στη δράση μας για το επόμενο διάστημα, προτείναμε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 7/6/2011 άμεσα οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις με συγκεκριμένα μέτρα αντίστασης σε αυτήν την απόφαση.
Πιο συγκεκριμένα προτείναμε:
-          Η ΟΛΜΕ να καλέσει όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 10/6/11 1.30 μμ στα Προπύλαια στην Αθήνα, ημέρα που ήδη οι εκπαιδευτικοί των επιστημονικών ενώσεων Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας κινητοποιούνται, κηρύσσοντας και τρίωρη στάση διευκόλυνσης για τη συμμετοχή των συναδέλφων.
-          Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε κάθε περιοχή να πραγματοποιήσουν στάσεις διαμαρτυρίας σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Να ενεργοποιήσουν για το θέμα γονείς και μαθητές και τα συλλογικά τους όργανα.
-          Να καλέσουμε τους/τις συναδέλφους να μην βαθμολογήσουν τα γραπτά των μαθημάτων ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δυστυχώς με πρόταση που ψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ απλά το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλύπτει με τρίωρη στάση διευκόλυνσης τους συναδέλφους Γαλλικής και Γερμανικής, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κατέθεσε δική του πρόταση σύμφωνα με την οποία η ΟΛΜΕ θα καλούσε την Παρασκευή 10/6/11 σε διαμαρτυρία σε κάθε Διεύθυνση χωριστά ακόμα και στην Αττική, υπονομεύοντας έτσι τη συλλογική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια!

Θεωρούμε αυτή την απόφαση του ΔΣ πολύ κατώτερη των περιστάσεων.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με αποφάσεις τους να οργανώσουν την αντίσταση του κλάδου, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης και αντιπαιδαγωγικής απόφασης και να ισχύσει η παράλληλη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικά-Γερμανικά-Ιταλικά-Ισπανικά).


Αθήνα, 8/6/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου