Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (δειτε τα βιντεο)

Μόνο οργή και λύπη προκάλεσαν οι απαράδεκτες ομαδικές αποδοκιμασίες που οργάνωσε η ηγετική ομάδα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε βάρος των εκπροσώπων των ξένων εκπαιδευτικών οργανώσεων που είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που έγινε στις 25-28 Ιουνίου στην Αθήνα. Και αναφερόμαστε σε «ηγετική ομάδα» γιατί πραγματικά δύσκολα διανοείται κανείς να χρεώσει συνολικά στο χώρο του ΚΚΕ (που πραγματικά  τιμάμε για τους αγώνες του, παρά τις σημερινές πολιτικές διαφωνίες μας) και του ΠΑΜΕ τέτοιες ακραίες, πολιτικά απαράδεκτες και ηθικά ανεπίτρεπτες πρακτικές.
Συγκεκριμένα, στην πανηγυρική συνεδρίαση του συνεδρίου είχαν κληθεί από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να παραστούν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών συνδικάτων από διάφορες χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Τουρκία, Σερβία, Παλαιστίνη), καθώς και από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών. Ανταποκρίθηκαν τελικά στην πρόσκληση εκπρόσωποι από τη Διεθνή Συνομοσπονδία (Education International), καθώς και από συνδικάτα εκπαιδευτικών της Γαλλίας (SNES-FSU και F.O.), της Πορτογαλίας (FENPROF), της Ισπανίας (FECCOO)  και της Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ). Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ τη ΟΛΜΕ, βέβαια, είχε διαφωνήσει με την πρόσκληση αυτών των εκπροσώπων, πλην της Κύπρου. Αντίθετα, εκτίμησε ότι υπήρχε χώρος για τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, για τον οποίο επέμεινε κατ’ επανάληψη να προσκληθεί στο συνέδριο. Με αυτή την αφορμή οργανώθηκαν από την ηγεσία του ΠΑΜΕ σκηνές απείρου κάλλους, που κάθε άλλο παρά τιμούν τους εμπνευστές τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΣΤΑΣΤΙΚΟ 1ο: Μόλις ξεκίνησαν οι χαιρετισμοί των ξένων αντιπροσωπειών και ενώ το προεδρείο κάλεσε στο βήμα τον ΓΓ των Πορτογάλων Εκπαιδευτικών να χαιρετίσει εκ μέρους της ομοσπονδίας τους, της  FENPROF, εφόρμησαν δεξιά και αριστερά από το προεδρείο οργανωμένες ομάδες από το ΠΑΜΕ (καθηγητών και μη) και άνοιξαν πανώ  μπροστά από το προεδρείο και το βήμα, ενώ ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ κραύγαζε με ντουντούκα μέσα στην αίθουσα να κατεβεί από το βήμα και να μην επιτραπεί μιλήσει ο εκπρόσωπος των Πορτογάλων εκπαιδευτικών και στα αγγλικά το σύνθημα «traitor, go home», δηλ. προδότη φύγε, πήγαινε σπίτι σου!!!. Και όλα αυτά γιατί, κατά την αυθαίρετη εκδοχή της ηγετικής ομάδας του ΠΑΜΕ, ο Πορτογάλος θα μιλούσε ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ETUCE) και όχι ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μέσω της οποίας προσκλήθηκε. Η προκατάληψη και η επιπολαιότητα εκείνων που έχουν την ευθύνη αυτής της ενέργειας είναι τέτοια, που δεν επιδέχεται μια λογική εξήγηση. Οι άνθρωποι είχαν προετοιμαστεί να αποδοκιμάσουν (προπηλακίσουν) τον εκπρόσωπο της «συμβιβασμένης» Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ETUCE) ο οποίος τελικά δεν ήρθε για λόγους υγείας, αλλά δεν έπρεπε γι’ αυτό το λόγο να πάει χαμένο και το «αγωνιστικό» χάπενιγκ  που είχαν  ετοιμάσει!! Τα πανό δε που κρατούσαν δεν αφορούσαν ούτε την ETUCE, αλλά  την ETUC δηλ. τη συνομοσπονδία όλων των εργαζομένων της Ευρώπης.
Ας σημειώσουμε πως -όπως πιστεύουμε ότι οι ίδιοι γνώριζαν- η πορτογαλική ομοσπονδία FENPROF είναι μια αριστερή ομοσπονδία και ο συγκεκριμένος Γενικός Γραμματέας της είναι  μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας! Αυτόν, λοιπόν, τον συνδικαλιστή έκριναν σωστό να υποδεχτούν με αυτό τον απαράδεκτο από κάθε άποψη τρόπο ορισμένοι σύνεδροι -και μη-, με την προτροπή και την απόλυτη ευθύνη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΜΕ! Και ζητούσαν να του αφαιρεθεί ο λόγος και να καθήσει κάτω και τον φώναζαν προδότη!!! (υπάρχει, αδιάψευστο τεκμήριο, και το σχετικό βίντεο, όπως και τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου