Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Αυτό τον ουρανό δεν μπορείτε να μας τον πάρετε

Δήλωση του Θέμη Κοτσιφάκη, Γ.Γ. του  ΔΣ της ΟΛΜΕ,
σχετικά με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας 26/10/11

Με ανακοίνωσή της  η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τους εκπαιδευτικούς ζητά εξηγήσεις από την ΟΛΜΕ για την απόφασή της να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στις παρελάσεις και να συνδέσει με διακήρυξή  της  τα μηνύματα του ΟΧΙ του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης με τη σημερινή κατάσταση.
 Σε αυτές προφανώς τις πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας μας αναφέρεται το δελτίο τύπου του Υπουργείου (26/10/11) χαρακτηρίζοντάς  τις «ενέργειες για τη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο».
Αλλά τι πραγματικά ενοχλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;
Το ότι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εκφράσουν τη οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας; Πολιτική που όχι μόνο καταστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση και μεταφέρει σε συνθήκες μεσαίωνα τα εργασιακά δικαιώματα όλων, αλλά και διαλύει όλα τα κοινωνικά αγαθά και ξεπουλά τον πλούτο της χώρας, την οποία παρέδωσαν οι σημερινοί μας κυβερνήτες στις πολιτικές των ισχυρών της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Κατακαημένε Μακρυγιάννη…
Σε  ποια «ανόρθωση της χώρας» μάς καλεί, άραγε, η ηγεσία του Υπουργείου να συμβάλουμε;
Εμείς γνωρίζουμε πως πατρίδα είναι ο λαός που ζει σε αυτή τη χώρα, ο πλούτος που διαθέτει, οι παραδόσεις και οι αξίες του, και όχι τα συμφέροντα των ολίγων και των τραπεζών, ούτε των δήθεν «πατριωτών», που μετέφεραν τα κέρδη τους στην Ελβετία. Γι’ αυτό έχουμε άλλη αντίληψη από την Υπουργό Παιδείας για το εθνικό συμφέρον.
Ενοχλεί, προφανώς, την Υπουργό Παιδείας αυτό που αναφέρει η πρόσφατη διακήρυξη της ΟΛΜΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940: «Κάθε γενιά και κάθε εποχή καλείται να διακηρύξει και να υπερασπιστεί τα δικά της «ΟΧΙ». Εμείς σήμερα καλούμαστε να πούμε «ΟΧΙ» στην εξαθλίωση, στην εκποίηση του εθνικού πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην καταρράκωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Να πούμε «ΟΧΙ» σε κάθε πολιτική που στηρίζει εκμεταλλευτικές σχέσεις και άνομα συμφέροντα».
Εμείς μαζί με όλο το λαό θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με κάθε ειρηνικό τρόπο και μέσο σε αυτή την πολιτική και σύντομα  θα την ανατρέψουμε.
Αυτό τον ουρανό δεν μπορείτε να μας τον πάρετε.
Αθήνα, 26/10/11
thekotsi.blogspot.com
ΤΙ ΛΕΕΙ Η "Ανακοίνωση Τύπου" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                             26/10/2011

Σχετικά με ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για σχεδιασμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, καλεί όλους να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου.
Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας  το εθνικό «εμείς» και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό «εγώ».
Σε αυτήν τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα.
Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο.
Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου