Τρίτη 22 Απριλίου 2014

"Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβάται ο νοικοκύρης"

Δήλωση Θέμη Κοτσιφάκη, προέδρου ΟΛΜΕ

Σε νεοφιλελεύθερη γυμναστική της υποταγής, της αναξιοπρέπειας, της λιτότητας, του αυταρχισμού, της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας υποχρεώνει εδώ και μήνες ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ο κ. Συμεών Κεδίκογλου και το Υπουργείο Παιδείας.
Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, προτίθεται λέει να διώξει πειθαρχικά τους εκπαιδευτικούς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε νόμιμες στάσεις εργασίας, αποφασισμένες από το σωματείο τους!
Δεν μας εκπλήσσει ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος στον οποίο κατρακυλάει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μετά τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης που μας οδηγεί ακόμα και στην απόλυση, την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, την απαξίωση κάθε νομιμότητας και την προκλητική άρνησή του να λογοδοτήσει ακόμα και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ουσιαστικά παράνομη επεξεργασία που έχει ξεκινήσει με το «mySchool», χωρίς να έχει ακολουθήσει τη σχετική νομοθεσία, προχωρά τώρα και στην προληπτική ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας! Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν πρόκειται και να επιτρέψουμε τη συνέχιση τέτοιων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών.
Η ΟΛΜΕ δεν είναι κτήμα και υποχείριο του εκάστοτε προέδρου της ώστε να προσωποποιούνται σ’ αυτόν όποιες αποφάσεις δεν αρέσουν στον κύριο Κεδίκογλου.  Στο ΔΣ της εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές τάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά, όχι «κατ’ εντολήν» του προέδρου.
Όσον αφορά την προσωπική του επίθεση στο πρόσωπό μου, έχω να επισημάνω τα εξής:
Θα περίμενα μια λιγότερο «φτηνή» αντιπαράθεση από έναν υφυπουργό και μάλιστα της Παιδείας. Αποτελεί θλιβερό, δυσοίωνο και επικίνδυνο ευτελισμό της πολιτικής ζωής της χώρας μας αυτός ο κατήφορος. Λίγο πολιτικό ήθος, λίγη σεμνότητα και λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπταν.
Προφανώς, για τον κύριο Κεδίκογλου, η πολιτική άποψη και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αποτελούν αποκλειστικά προνόμια ολίγων πολιτικών οικογενειών του τόπου, και των απογόνων τους, που αρέσκονται τον τελευταίο καιρό να δηλώνουν ότι εκπροσωπούν την «αξιοκρατία» και… το «υγιές καινούριο» απέναντι στο «φαύλο παρελθόν» των προκατόχων συγγενών τους. Για οποιονδήποτε άλλο πολίτη, η συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο, που μάλιστα εκτίθεται στην κρίση των πολιτών,  αποτελεί εξαργύρωση, απαξιώνεται και λασπώνεται αδίστακτα και ανερυθρίαστα. Φαίνεται ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ντροπή…
Η δική μου υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της λογικής και αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα να ακουστεί στην Ευρώπη η φωνή των εργαζόμενων που υφίστανται τα βάρβαρα μέτρα της πολιτικής λιτότητας που και ο κ. Κεδίκογλου, ως Υφυπουργός Παιδείας, ανενδοίαστα υπηρετεί. Η πολιτική όμως αυτή θα ανατραπεί οριστικά, με αρχή την 25η Μάη.

Αθήνα, 22/4/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου