Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γιατί είμαι υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερα χρόνια τώρα τα συνεχή και ανελέητα μέτρα μιας βάρβαρης πολιτικής διαλύουν τη ζωή μας, εξαθλιώνουν την εργασία μας, καταπατούν δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες, θέτουν σε αμφισβήτηση τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.
Κυβέρνηση και τρόικα επιβάλλουν μια πολιτική που αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αγνοώντας ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα.
Ο λαός μας βρίσκεται κάτω από το «δόγμα του ΣΟΚ». Μας επιτίθενται σε όλα τα επίπεδα. Δεν αφήσανε τίποτε όρθιο. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και η ασφάλιση διαλύονται και  ιδιωτικοποιούνται. Το ρεύμα, το νερό, οι επικοινωνίες, αγαθά σημαντικά για μια αξιοπρεπή διαβίωση, απαξιώνονται και ξεπουλιούνται.

Και εμείς; Ο λαός, οι απλοί άνθρωποι της εργασίας; Βρεθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες όλα αυτά τα χρόνια. Συμπορευτήκαμε πολλές φορές με αγωνία για το μέλλον του τόπου, το δικό μας και των παιδιών μας. Διεκδικήσαμε αυτό που μας αξίζει. Και βρήκαμε απέναντί μας τα χημικά,  τη βία και την αυταρχική αντιμετώπιση της εξουσίας, αντί για την επίλυση των προβλημάτων μας.
Οι αγώνες μας όμως απαιτούν δικαίωση. Οι εκλογές που έρχονται αποτελούν μια πολύ σημαντική καμπή στην ιστορία αυτού του τόπου. Θα σταματήσει επιτέλους αυτή η εγκληματική πολιτική των μνημονίων; Θα καταφέρουμε να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα;
Νέα μέτρα, σκληρά και οδυνηρά μας ετοιμάζουν για μετά το Μάη. Ήδη έχουν συμφωνήσει το νέο μνημόνιο και τα μέτρα που θα το συνοδέψουν. Όπως και να το ονομάσουν. Αν τους αφήσουμε, θα μας αποτελειώσουν. Η ανθρωπιστική κρίση θα εισχωρήσει ακόμα πιο βαθιά μέσα στην κοινωνία.
Σε αυτές τις συνθήκες, όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση, πράγματι αναρωτήθηκα αν μπορούσα να αρνηθώ. Όμως σε τι θα μπορούσα από την πλευρά μου να συμβάλω, ένας εκπαιδευτικός, σήμερα πρόεδρος της ΟΛΜΕ, εκπροσωπώντας τους καθηγητές και τις καθηγήτριες της χώρας σε ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές; Σε τίποτε παραπάνω και σε τίποτε λιγότερο, από το να μεταφέρω τη φωνή, την αγωνία και τα αιτήματα του κόσμου της εργασίας, τμήμα του οποίου είμαστε και οι εκπαιδευτικοί, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χωρίς αυταπάτες για τον υποβαθμισμένο ρόλο που του έχουν επιφυλάξει οι κυρίαρχες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Αλλά και με τη φιλοδοξία να συναντηθούμε με αγωνιστές εκπροσώπους και άλλων κινημάτων στην Ευρώπη, με εκπροσώπους άλλων λαών, που βιώνουν την λιτότητα και τις καταλυτικές επιπτώσεις της στις ζωές τους. Να συναντηθούμε με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, που αρθρώνει ένα διαφορετικό λόγο. Λόγο που στοχεύει να αφουγκραστεί τις ανάγκες των ανθρώπων και πολιτική που να τις εξυπηρετεί.
«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές». Και αυτή είναι η διαφορά μας από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας. 
Σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές για την Ευρωβουλή. Για να είναι η 26η Μάη 2014 μια πιο αισιόδοξη ημέρα. Για να αλλάξουμε ρότα. Να αγωνιστούμε για μια ζωής που να αξίζει στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης. Είμαστε το 99% και θα νικήσουμε.
Θέμης Κοτσιφάκης

Υποψήφιος για την Ευρωβουλή με το ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου