Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ – ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Θέμη Κοτσιφάκη,
προέδρου ΟΛΜΕ, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ

Κλειστές βρήκαν , για μια ακόμη φορά, τις σιδερόφρακτες πόρτες του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Στα αιτήματα των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών και γονιών και στη δικαιολογημένη αγωνία τους για τις προωθούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, κανείς αρμόδιος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει απαντήσεις.
Είναι γνωστό πως το Υπουργείο Παιδείας έχει σχεδιάσει 1.676 συγχωνεύσεις σχολείων, όπως αναφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014. Οι συγχωνεύσεις που ανακοινώθηκαν, προφανώς, αποτελούν την πρώτη «δόση». Μας περιμένουν εκατοντάδες ακόμα μετά τις εκλογές, αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν την βάρβαρη πολιτική τους.
Όπως έχουμε καταγγείλει, ακόμα λιγότερες δαπάνες για την παιδεία μέχρι το 2018 προβλέπει το «μεσοπρόθεσμο» που πρόσφατα ψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Αυτό σημαίνει λιγότερα σχολεία, λιγότεροι εκπαιδευτικοί, περισσότεροι μαθητές στην τάξη.
Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν την πολιτική της διαρκούς λιτότητας και των περικοπών.
Στις 25 Μάη απαντάμε με την ψήφο μας. Στις 25 ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και στις 26 τους αποχαιρετάμε.

Αθήνα, 21-5-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου