Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 4024/11 με βάση τον οποίο έγιναν δραματικές περικοπές στους μισθούς και συνδέθηκε ο μισθός και ο βαθμός με την αξιολόγηση.
Η αξιολόγηση όπως έχει διαπιστώσει και η προηγούμενη ΓΣ των πρόεδρων των ΕΛΜΕ στις 4/2/12, βασίζεται  σε ένα ακραίο μοντέλο, που θα οδηγήσει όχι μόνο στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας, στη μισθολογική και  βαθμολογική καθήλωση τους, αλλά και στις απολύσεις. «Ως συνδικαλιστικό κίνημα αντιστεκόμαστε για να μην περάσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».
Με το ν.  4072/12 (αρ. 329 παρ. 1)  λήγει στις 14 Αυγούστου 2012 (!) η προθεσμία για την έκδοση ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μαζί με αυτό μας προετοιμάζουν για νέα μέτρα 16 δις τον Ιούνιο που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την θέση των εργαζομένων, θα χειροτερέψουν τις εργασιακές μας σχέσεις, θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την λιτότητα, θα διαλύσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία κ.λπ. Παράλληλα μετά τις εκλογές ετοιμάζουν να ψηφίσουν τους  ήδη έτοιμους νόμους με τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές σε γενικό και τεχνολογικό λύκειο καθώς και την διοικητική διάθρωση της εκπαίδευσης.
Υπάρχει η αναγκαιότητα οργάνωσης προγράμματος αγωνιστικής δράσης του κλάδου για το επόμενο διάστημα και γι αυτό απαιτείται η σύγκλησης ΓΣ ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ μέχρι τις 19/5/12.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσει άμεσα την σύγκληση ΓΣ μέχρι τις 19/5/12.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να ζητήσουν την σύγκληση ΓΣ προέδρων μέχρι τις 19/5/12 με αποφάσεις τους.
Αθήνα, 26-4-12
Αντωνόπουλος Παύλος
Ζωγραφάκη Ελένη
Κοτσιφάκης Θέμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου