Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Θ.Κοτσιφάκης στη διάσκεψη του Εθνικού Συνδικάτου Καθηγητών της Μεγάλης Βρεττανίας (National Union of Teachers-NUT)




Τα δύο μεγαλύτερα βρετανικά εκπαιδευτικά συνδικάτα σχεδιάζουν απεργίες ενάντια στις περικοπές των συντάξεών τους
Mέλη του Εθνικού Συνδικάτου Καθηγητών (National Union of Teachers-NUT) αποφάσισαν στην ετήσια διάσκεψή τους αυτή τη βδομάδα υπέρ περιφερειακών απεργιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς και για μια εθνική απεργία μέσα στον Ιούνιο. Αυτές οι απεργίες αποτελούν συνέχεια της διαρκούς εκστρατείας των καθηγητών και άλλων εργαζομένων του δημόσιου τομέα ενάντια στην κυβερνητική επιδρομή κατά των συντάξεών τους και στο γεγονός ότι θα αναγκαστούν να εργάζονται για περισσότερα χρόνια – μέχρι τα 68 έτη, ίσως και περισσότερο – πληρώνοντας μεγαλύτερες εισφορές και λαμβάνοντας μικρότερες συντάξεις.
Οι εκπρόσωποι στη διάσκεψη ξεκαθάρισαν ότι αυτή δεν είναι η μοναδική επίθεση που καλούνται να αντιμετωπίσουν και ότι αν αυτή περάσει το επόμενο κυβερνητικό σχέδιο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή περιφερειακών πληρωμών. Εκτός αυτού, οι εκπρόσωποι συνέδεσαν τον αγώνα των εκπαιδευτικών για την προάσπιση των αμοιβών τους και των συνθηκών εργασίας τους, με όλα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι γονείς τους οι οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τις δραματικές περικοπές στα δημόσια αγαθά, την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι απολαμβάνουν τεράστια φορολογικά οφέλη στον πρόσφατο προϋπολογισμό.

Οι εκπρόσωποι στη διάσκεψη του NAS/UWT -του δεύτερου μεγαλύτερου εκπαιδευτικού συνδικάτου στη Μ. Βρετανία- συμφώνησαν για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και κλιμάκωση των δράσεών τους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Και εκεί ο αγώνας συνδέθηκε με όλες τις άλλες επιθέσεις που δέχονται οι εκπαιδευτικοί, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στις αμοιβές τους και την ιδωτικοποίηση.
Στην διάσκεψη του NUT έδωσε το παρόν ο Θέμης Κοτσιφάκης, Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ (της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα), ο οποίος μίλησε για τις εκατοντάδες καταργήσεις σχολικών μονάδων, για τις περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών που κυμαίνονται από 20% ως 40%. Ο Θ. Κοτσιφάκης κάλεσε σε έναν ευρύ αγώνα κατά των πολιτικών της ΕΕ, του ΔΝΤ και των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων που αναγκάζουν τους φτωχούς και τις δημόσιες υπηρεσίες να πληρώσουν για την κρίση του κεφαλαίου. Τον Ιανουάριο, η ΟΛΜΕ απηύθυνε κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (European Education Union Federation -ETUCE) και στην Education International ώστε να συντονίσουν ευρεία ευρωπαϊκή δράση που θα περιλαμβάνει απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου