Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΨΗΦΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Συνάδελφοι, σες
Σε δύο ημέρες θα ψηφίσουμε.
Ίσως οι κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση για την πατρίδα μας και το λαό μας.
Νοιώθω για πρώτη φορά την ανάγκη να εκφραστώ δημόσια (με μια προσωπική δήλωση) για τις εκλογές αυτές και να πάρω θέση απόλυτη και σαφή.
Για να μην γκρινιάζουμε μετά τις εκλογές πως "μας μειώνουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις", "μας φορολογούν ανελέητα", "μας αξιολογούν και μας απολύουν" θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά τι ψηφοδέλτιο θα ρίξουμε στην κάλπη.
Μετά την απομάκρυνση από αυτή θα είναι αργά. Τα "κομμένα χέρια" δεν βγάζουν πουθενά.
Είναι η πρώτη φορά που οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες μας έχουν πει τόσο ξεκάθαρα τι θα κάνουν. Λιτότητα χωρίς τέλος, νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, καινούριοι φόροι στα σπίτια μας, ισοπέδωση στην παιδεία και την υγεία. Αυτό σημαίνουν τα μέτρα των 16 δις που έχουν ήδη αποφασιστεί για τον Ιούνιο.

Και βέβαια η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση (για την οποία έχουν έτοιμο το ΠΔ να δημοσιευτεί μέσα στο καλοκαίρι) σαν εργαλείο μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης αλλά και των απολύσεων στο δημόσιο.
Και δεν θα έχουν τέλος λιτότητα και περικοπές σε παιδεία και υγεία μέχρι το 2020 και βλέπουμε...
Εκτός αν τους σταματήσουμε.
Τώρα είναι η ώρα. Οι εκλογές, η ψήφος μας, το πρώτο βήμα. Καμία δικαιολογία μετά. Μην σας τρομοκρατούν αυτοί που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του 1%. Είμαστε το 99%. Έχουμε τη δύναμη, αρκεί να τη δείξουμε.
Καταψηφίστε μαζικά τους εκπροσώπους του δικομματισμού και της μνημονιακής πολιτικής. Αυτούς «που αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και κηρύσσουν τη λιτότητα».
Η ψήφος μας μπορεί να είναι καταλυτική για την αλλαγή συσχετισμών σε όλη την Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες της έχουν τα μάτια στραμμένα σε εμάς.
Δώστε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Αριστερά.
Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ: για να γίνει πραγματικότητα (με την ενωτική δράσης της αριστεράς) η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα βγάλει το λαό και τη χώρα από την λιτότητα, θα σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και θα περισώσει τα κοινωνικά αγαθά.
Όχι στο όνομα του λαού, αλλά μαζί με το λαό.
Γιατί  τώρα κρίνεται η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.
Αθήνα, 3-5-12
Θέμης Κοτσιφάκης, Γ.Γ. του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου