Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!


 ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ
Απαράδεκτη και πρωτοφανή θεωρούμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) να μην κάνει αποδεχτή την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απευθύνονταν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο πλαίσιο της ανάληψης της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που είχε λάβει, για να ακούσει τις απόψεις μας.
Και λέμε πρωτοφανή, γιατί δεν έχει προηγούμενο η άρνηση της ομοσπονδίας μας σε αίτημα πολιτικού αρχηγού να συναντηθεί μαζί του, ακόμα και όταν διαπιστώναμε πως η συνάντηση θα χρησιμοποιηθεί από τον κάθε πολιτικό αρχηγό για τις δικές του επιδιώξεις.
Και αν, όπως ισχυρίζονται, το έκαναν για να μην ταυτιστούν με τις «επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ», ταυτίστηκαν όμως με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε, με τις επιδιώξεις των άλλων κομμάτων  να απαξιώσουν την τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και γιατί ήταν αρνητική η τακτική ενός προέδρου κόμματος που φέρνει ουσιαστικά την  κοινωνία και τους φορείς της στο επίκεντρο των εξελίξεων της χώρας;
Υπενθυμίζουμε, γιατί φαίνεται πως το ξεχνούν ορισμένοι, πως τα κύριο αίτημα των ΓΣ του κλάδου μας είναι: «ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ  ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ».
 Δυστυχώς, η άρνηση τους δε συνιστά διαφύλαξη του θεσμικού ρόλου των συνδικάτων, αλλά ακύρωσή του για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
 Η συντριπτική καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι δεδομένη και παρά τις προσπάθειες ορισμένων, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την πάλη τους για την πλήρη ανατροπή τους.

Ζωγραφάκη Ελένη
Κοτσιφάκης Θέμης
Μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ


            10/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου