Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


του Θέμη Κοτσιφάκη
Προέδρου του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Περήφανος για το έργο της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας εμφανίστηκε ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή στις 10/11/2013.
Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ανάμεσα στα δέκα θεσμικά βήματα για τα οποία είναι περήφανος ο κ. Υπουργός συμπεριέλαβε και τη μεγάλη του «επιτυχία»: να ντύσει στο χακί τους εκπαιδευτικούς με την επιβολή της πολιτικής επιστράτευσης το Μάιο του 2013.
Πραγματικά, συγκλονίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη να ακούει τον Υπουργό Παιδείας να θεωρεί  επίτευγμα ότι «αμύνθηκε απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας της ΟΛΜΕ», να είναι δηλαδή υπερήφανος ένας υπουργός, και μάλιστα αυτός της Παιδείας, για την απόπειρα κατάλυσης του στοιχειώδους δημοκρατικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εκπαιδευτικών να διεκδικούν και να αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.
Για πολλά ακόμα επιτεύγματά του εμφανίστηκε υπερήφανος ο Υπουργός Παιδείας στην ομιλία του.
Ξέχασε, βέβαια, να αναφερθεί στους 1.992 εκπαιδευτικούς των 50 ειδικοτήτων της ΤΕΕ που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο και τους περίπου 500 εκπαιδευτικούς που μετέτρεψε βίαια σε διοικητικούς.
Ξέχασε να αναφερθεί στους χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που έχασαν τις ειδικότητές τους.
Ξέχασε να αναφερθεί στα χιλιάδες διδακτικών κενών που έχουν τα σχολεία μας αυτή την περίοδο. Στους μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο μόνο 2 ή 3 μέρες την εβδομάδα λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών στα Επαγγελματικά Λύκεια και στις Επαγγελματικές Σχολές.
Ξέχασε να αναφερθεί στα μουσικά σχολεία, που ακόμα δεν έχουν μουσικούς.
Ξέχασε να αναφερθεί στις συνεχείς περικοπές που έχουν επιβληθεί αυτά τα χρόνια στις δαπάνες των σχολείων.
Ξέχασε να μας πει για τις καταργήσεις των σχολικών βιβλιοθηκών, της ενισχυτικής διδασκαλίας και άλλων υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών.
Ξέχασε να μας πει για τις εκατοντάδες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και για την πρόσφατη κατάργηση 102 Επαγγελματικών Σχολών.
Ξέχασε να μας πει για τη μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου που υπηρετεί.
Ξέχασε να αναφερθεί στις απολύσεις 10.000 αναπληρωτών.
Ξέχασε να αναφερθεί στην αύξηση του αριθμού μαθητών στην τάξη.
Ξέχασε να μιλήσει για το κλίμα αυταρχισμού και φόβου που έχει επιβάλει το Υπουργείο στα σχολεία, με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και το νέο νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης των απολύσεων».
Ξέχασε να μιλήσει για την ποινικοποίηση του φρονήματος και του δικαιώματος της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, που ηρωικά αντιμάχονται αυτή την πολιτική.
Αυτά και άλλα πολλά μεγάλα επιτεύγματα ξεχάσατε κ. Υπουργέ της Παιδείας.
Θυμίζουμε πως κι άλλοι υπουργοί πριν από εσάς θεώρησαν πρωταρχικό τους μέλημα να καταπνίξουν με αυταρχισμό το εκπαιδευτικό κίνημα. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν θα σας κάνουμε αυτή τη χάρη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασώσουμε το δημόσιο σχολείο από την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική σας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΤΙΣ 14/11/13


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου