Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων
Δράση Για Μια Άλλη Πόλη

Υποψήφιος Δήμαρχος
Τσούτσιας Γιάννης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Κατάγεται από την επαρχία Τριφυλίας της Μεσσηνίας. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στα Βριλήσσια το 1976. Τελείωσε τις τάξεις του Λυκείου στα Βριλήσσια. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Αθήνα και Χημεία Φυσικών Προϊόντων στη Γαλλία. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1987 διατηρεί φαρμακείο στα Βριλήσσια. Δραστηριοποιήθηκε στον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βριλησσίων», στην τοπική «Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων» και την Επιτροπή Υγείας του Δήμου. Συμμετείχε σε ανεξάρτητες τοπικές εκδοτικές προσπάθειες και ήταν ενεργό μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για τη Σταυρού-Ελευσίνας». Στις εκλογές του 2006, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Δράσης», εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων.


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ανδρόνικος Γιώργος: Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1988 και έζησε όλα του τα χρόνια στα Βριλήσσια. Ήταν μαθητής στο 4ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων και στη συνέχεια στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βριλησσίων. Είναι τελειόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, ισπανικά και γερμανικά. Έχει πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και σπουδές στο πιάνο. Φοίτησε με υποτροφία Erasmus-Socrates στο πανεπιστήμιο της Γρανάδας (Ισπανία) για 6 μήνες. Εργάζεται ως προπονητής εκμάθησης κολύμβησης και τεχνικής κολύμβησης.

Αντωνόπουλος Γιάννης: Γεννήθηκε το 1950 στον πύργο Ηλείας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Τελείωσε σχολή σχεδιαστών και σπούδασε κιθάρα και θεωρία μουσικής. Εργάστηκε επί σειρά ετών στα ναυπηγεία Ελευσίνας και σε τεχνικές εταιρείες. Τα τελευταία 22 χρόνια ζει και εργάζεται σαν επιχειρηματίας στα Βριλήσσια.

Αυγερόπουλος Γιώργος: Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1953. Είναι μόνιμος κάτοικος Βριλησσίων από το 1983. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διοικητική λογιστική και κοστολόγηση. Στέλεχος για περισσότερο από 25 έτη σε μεγάλες εταιρείες, σήμερα ιδιωτεύει ως οικονομικός και φοροτεχνικός σύμβουλος.

Βαρδόπουλος Πάνος: Είναι εικαστικός με ειδίκευση τη φωτογραφία και το βίντεο. Διδάσκει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστιών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.

Βερροιόπουλος Μιχάλης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και κατοικεί στα Βριλήσσια από το 1996. Είναι παντρεμένος με τη Λουκία Λυπημένου και έχει δυό παιδιά. Υπήρξε ιδρυτικό και πρωταγωνιστικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα «για τη διάσωση της Ναυτικής Βάσης» και είναι πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Ωρείθυα» του Πατήματος. Είναι πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα

Βλάχος Φίλιππος- Φοίβος: Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Από το 1992 είναι κάτοικος Βριλησσίων. Τελείωσε το 5ο Δημοτικό σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Βριλησσίων. Είναι τελειόφοιτος της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει πτυχίο Αρμονίας και συνεχίζει τις σπουδές του στο πιάνο.

Γαβριηλίδης Σάμης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε ναυπηγός στο Ε.Μ.Π.. Από το 1975 ασχολείται με τις εκδόσεις. Διευθύνει τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Το 1985 δημιούργησε μαζί με άλλους το εντευκτήριο οίνου «Στροφιλιά» και το διηύθυνε μέχρι το 1992. Είναι παντρεμένος με τη Βάσω Κυριαζάκου. Από το 1991 ζει στα Βριλήσσια.

Γιάννακας Νίκος: Γεννήθηκε το 1955 στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδος και το 1968 ήρθε στην Αθήνα. Εργάσθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες και στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος. Το 1976 εντάχθηκε στην Εργατική Διεθνιστική Ένωση (ΕΔΕ) και το 1979 στο ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε, Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κ. Πατησίων, Σύμβουλος 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, Γραμματέας του Δ.Σ. του Οργανισμού  Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος στον παιδικό σταθμό Πατησίων. Το 1987 παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ και το 1989 επανεντάχθηκε. Από το 1991 έως το 2003 διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Αθήνας, μέλος του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ και Σύμβουλος του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων (1994-97). Το 1997 μεταδημότευσε στο Δήμο Βριλησσίων. Από το 2003 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας kick boxing. Από το 2008 είναι μέλος της ‘δράσης» και εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων.

Ετζόγλου Μάκης: Γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία. Τελείωσε το τμήμα Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εργάστηκε ως υπεύθυνος  μηχανογράφησης σε εκδοτικές εταιρίες. Κατοικεί στα Βριλήσσια από το 1993 και συμμετέχει στη «Δράση» από το 2006. Έχει κατασκευάσει και επιμελείται το δικτυακό ιστότοπο της «Δράσης» και συμμετέχει στην ομάδα που εκδίδει την εφημερίδα της.

Ευσταθίου Αχιλλέας: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και από το 1999 ζει στα Βριλήσσια. Σπούδασε οικονομικά και marketing. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα και υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας. Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο των πωλήσεων.

Θεοφίλης Αντώνης: Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. και διαθέτει πτυχίο εργολήπτη δημοσίων έργων. Εργάστηκε αρχικά για 3 χρόνια ως επιβλέπων μηχανικός σε εργοστασιακές κατασκευές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και για τα επόμενα 13 χρόνια στην τεχνική υπηρεσία του ΙΚΑ (επίβλεψη κτιριακών έργων), από όπου και παραιτήθηκε το 1990. Από τότε ασχολείται με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών έργων (κατοικίες, κτίρια γραφείων, καταστήματα). Συμμετέχει σε δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, στο «Σύλλογο Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας», που φροντίζει αυτή την περίοδο περίπου 1000 παιδιά και στο «ΑΓΑΠΑΝ» που ασχολείται με τη φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου. Είναι κάτοικος Βριλησσίων από το 1990.

Ιορδάνη Υρώ: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και από το 1996 ζει στα Βριλήσσια. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Σπούδασε ζωγραφική, φωτογραφία, γραφικές τέχνες. Ειδικεύτηκε στην ηλεκτρονική γραφιστική. Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως γραφίστας σε διαφημιστικές εταιρείες και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως διακοσμήτρια και υπεύθυνη προώθησης προϊόντων σε ιδιωτική εταιρεία. Υπήρξε μέλος των οργανώσεων «Greenpeace», «WWF», «Αρκτούρος» και του «Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών». Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος στο σύλλογο «S.O.S. Αδέσποτα Βριλησσίων».

Καράμπελα Μπέλλα: Γεννήθηκε το 1980, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στα Βριλήσσια. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και έχει πτυχίο στο πιάνο. Αγαπάει πολύ τα ζώα και τη φύση, με ιδιαίτερη αδυναμία στα αδέσποτα.

Κοζατσάνης Χάρης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και από το 1987 κατοικεί στα Βριλήσσια. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες, 23 και 18 ετών. Σπούδασε μηχανολόγος- μηχανικός στη Γερμανία και εργάστηκε επί 25 χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακή εταιρεία του Πειραιά. Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας έχει συμμετάσχει σε μελέτες με αντικείμενο τις αναπτυσσόμενες αγορές, τους καθαρισμούς ποταμών, τα επικίνδυνα φορτία πλοίων κλπ. Θεωρεί ως βασικό πρόβλημα τη μορφή «ανάπτυξης» που έχει ακολουθηθεί στο δήμο μας, χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες, χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και τα έργα που γίνονται χωρίς στοχευμένη χρηστικότητα.

Κολλίγρη Νάγια: Γεννήθηκε στα Βριλήσσια το 1987. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Βριλησσίων και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει συμμετάσχει στην πολιτική συλλογικότητα των ΕΑΑΚ, στην «Δράση για μια Άλλη Πόλη» και τη ριζοσπαστική αριστερά.

Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής (Θέμης): Γεννήθηκε (1958) και μεγάλωσε στα Βριλήσσια. Είναι εκπαιδευτικός στο 3ο  ΕΠΑΛ Χαλανδρίου. Μέλος του ΔΣ (υπεύθυνος διεθνών σχέσεων) της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) από το Σεπτέμβριο του 2002 στο οποίο διετέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας. Διετέλεσε μέλος της ΕΕ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών. Είναι μέλος του Δικτύου Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Α-Γ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (1997-2002) και μέλος του από το 1994, καθώς και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού της «το δικό μας βήμα». Υπήρξε μέλος στις επιτροπές παιδείας των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων και τη δεκαετία του ’80 ήταν πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1990 και του ΣΥΝ μέχρι το 1998. Σήμερα είναι ανένταχτος, στο χώρο της αριστεράς. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο, περιοδικό και τοπικό τύπο για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.

Κρητικός Δημήτρης: Γεννήθηκε στα Βριλήσσια το 1990. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Βριλησσίων. Συμμετείχε στα 15μελή συμβούλια του σχολείου του. Σήμερα είναι φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος στη σχολή του.

Κρητικός Μάρκος: Είναι 51 ετών, έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών. Πτυχιούχος διακοσμητής ΤΕΙ Αθηνών εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Παλαιότερα ήταν μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού, ενώ από το 2008 εκπροσωπεί τη «Δράση» στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων.

Κρικέλα Αθηνά: Γεννήθηκε στην Άμφισσα Φωκίδας το 1968 και είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Χημικός και εργάζεται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Υπουργείου Εργασίας με αντικείμενο τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Είχε συνδικαλιστική δραστηριότητα από τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια και πολιτική δράση στο χώρο της Αριστεράς από το 1983 Σήμερα είναι ενεργό μέλος του σωματείου εργαζομένων στη Μ.Ο.Δ. ΑΕ και μέλος της «Δράσης», την οποία και εκπροσώπησε την προηγούμενη τετραετία στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Κρίκη Δανάη: Γεννήθηκε το 1992. Ζει στα Βριλήσσια από 3 χρονών και είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κωνσταντακοπούλου Βαρβάρα: Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και ζει στα Άνω Βριλήσσια από το 1976. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. Έχει δύο παιδιά και εργάζεται ως αρχιτέκτων, ενώ παράλληλα φτιάχνει κοσμήματα. Πρόσφατα συμμετείχε στην αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών Βριλησσίων «μαμάδες με καροτσάκια» σχετικά με τα πεζοδρόμια του Δήμου μας.

Κωνσταντινίδης Ρήγας: Γεννήθηκε στη Δράμα το 1950 και ζει στα Βριλήσσια από το 1983. Είναι Οδοντίατρος Διευθυντής του ΕΣΥ. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ήταν ενεργό μέλος της «Κίνησης για το Περιβάλλον», της «Επιτροπής Υγείας» του Δήμου Βριλησσίων και της «Επιτροπής Αγώνα για τη Σταυρού-Ελευσίνας». Διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο γονέων του 3ου Δημοτικού Βριλησσίων. Τα τελευταία χρόνια εκπροσώπησε τη «Δράση» στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΚΑΠΗ Βριλησσίων».

Λεονταρίτης Άρης: Γεννήθηκε το 1986 στα Βριλήσσια και συνεχίζει να είναι κάτοικος της περιοχής έως και σήμερα. Απόφοιτος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με ενεργή πολιτική δράση στο φοιτητικό της σύλλογο (Σεπτέμβρης 2004 - Ιούνης 2010). Στηρίζει και συμμετέχει στη «Δράση» από το 2007.

Μάτσας Δημήτρης (Τάκης): Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Ζει στα Βριλήσσια από το 1988. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Εργάστηκε ως φιλόλογος στην εκπαίδευση για περισσότερα από 30 χρόνια. Συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος της δεκαετίας του ’70 και στη συνέχεια στους διεκδικητικούς αγώνες των εκπαιδευτικών. Συμμετέχει στη «Δράση», επειδή πιστεύει ότι με κινήματα ενεργών πολιτών και συλλογικές προσπάθειες, που στηρίζονται στην αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία, είναι εφικτή η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Μουμουλίδης Θέμης: Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και από το 1972 ζει στα Βριλήσσια. Σπούδασε οικονομικά (Α.Β.Σ.Π.), κινηματογράφο και θέατρο (Αθήνα, Σόφια, Παρίσι). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1982, ως βοηθός του Αλέξη Δαμιανού («Ματωμένος Γάμος»). Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το Φεστιβάλ Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κ.Θ.Β.Ε. την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.ά. Εργάστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο από το 1979 έως το 1990 και στη συνέχεια στο ραδιόφωνο του 902 αριστερά στα FM. Μετέφρασε έργα για το θέατρο και έγραψε έργα για παιδιά, ενώ έγραψε και συνεργάστηκε στη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων. Από το 1988 έως το 1995 υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Βύρωνα, από το 1995 έως το 1999 Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και από το 1999 έως το 2007 Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Το Σεπτέμβριο του 2007 δημιούργησε την  «5η Εποχή/ Τέχνης» (θέατρο, εκδόσεις, μουσική, κινηματογράφος, εκπαιδευτικά προγράμματα), δραστηριότητα με την οποία ασχολείται αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια. Στεγάζεται στο θέατρο ΚΑΠΠΑ. Δημιούργησε μαζί με άλλους τον Εκπολιτιστικό σύλλογο νέων Βριλησσίων, καθώς και την ομάδα χάντμπολ Βριλησσίων, της οποίας υπήρξε αθλητής. Για περισσότερα από πέντε χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Ε.Σ.Ν.Β. Επίσης υπήρξε ένας από τους δημιουργούς του Φεστιβάλ Βριλησσίων το 1986.

Νασίκας Θωμάς: Γεννημένος στην Ανατολή Αγιάς της Λάρισας, ηλεκτρονικός, ζει στα Βριλήσσια από το 1989.

Νάτσικας Τάσος: Γεννήθηκε το Μάη του 68 στην Αθήνα. Εργάζεται στην Alpha Bank από το 1988. Είναι απόφοιτος του College of Southeastern  Europe. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (1998-2002). Εθελοντής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004. Γενικός Σύμβουλος της  ΟΤΟΕ (1995-2001) και μέλος αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας σε 4 πανευρωπαϊκές συνδιασκέψεις της U N I . Ως  υπεύθυνος της Γραμματείας Νέων Συναδέλφων της ΟΤΟΕ, διοργάνωσε την μαζικότερη μέχρι σήμερα αποστολή-εκδρομή εργαζομένων στην Κούβα, την πρωτομαγιά του 1999. Συμμετέχει σε όλα τα συνέδρια της ΟΤΟΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας από το 1995 έως σήμερα.  

Παπαχριστοδούλου Μαρίνα: Γεννήθηκε το 1952.  Παντρεμένη, μητέρα και γιαγιά. Στη διάρκεια της δικτατορίας δραστηριοποιήθηκε σε παράνομες αντιδικτατορικές οργανώσεις. Μετά τη μεταπολίτευση και μέχρι το 1990 υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, από το οποίο αποχώρησε για ιδεολογικούς λόγους. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση.  Σπούδασε εργοδηγός σχεδιάστρια σε ΙΕΚ, φιλοσοφία και πολιτική οικονομία στο Ινστιτούτο Μαρξισμού Λενινισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ στη Μόσχα και είναι πτυχιούχος του προγράμματος σπουδών «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εδώ και 20 χρόνια διατηρεί κατάστημα με λευκά είδη στα Βριλήσσια.

Πρίφτης Θανάσης: Γεννήθηκε το 1960 και πήγε σχολείο στα Βριλήσσια. Ο παππούς του ήταν από τους πρώτους που οίκησαν τα Βριλήσσια το 1928. Είναι πτυχιούχος Ανώτερης Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής. Εργάστηκε επί 20 χρόνια ως περιφερειακός διευθυντής σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Σήμερα είναι διευθυντής πωλήσεων σε εταιρεία υδατοκαλλιεργειών.

Ρόκα Τζένη: Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Εργάστηκε ως λογίστρια και υπεύθυνη εξαγωγών σε διάφορες εταιρείες μέχρι το 1995. Από το 1997 μέχρι το 2002 έκανε μαθήματα ζωγραφικής και ιστορία τέχνης και από τότε εργάζεται ως ζωγράφος. Είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια της εφημερίδας της «Δράσης» και σχεδιάζει τις αφίσες της.

Σιαμπάνος Παντελής: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και ζει στα Βριλήσσια από το 1991. Εργάζεται εδώ και 25 χρόνια στη μέση εκπαίδευση σαν καθηγητής φυσικής, την τελευταία δεκαετία σε Εσπερινό Λύκειο των Αχαρνών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συλλόγων Αλληλεγγύη, Βριλησσός και Γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου. Απολαμβάνει την ορειβασία  στα Ελληνικά βουνά τα τελευταία 25 χρόνια. Την τελευταία πενταετία καλλιεργεί και διατηρεί βιολογικό λαχανόκηπο στα Βριλήσσια που του παρέχει πλήρη επάρκεια σε ζαρζαβατικά. Αναρωτιέται μήπως θα έπρεπε να παραχωρηθούν  κάποιοι ελεύθεροι χώροι σε δημότες που ενδιαφέρονται  να δημιουργήσουν μικρούς παραγωγικούς κήπους.

Συβρίδης Γιάννης: Γεννήθηκε το 1975 και πήγε σχολείο στα Βριλήσσια. Σπούδασε μηχανικός- ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και έχει εργαστεί στη Renault και την Honda. Δούλεψε επίσης στην εταιρεία Bic ως μηχανικός παραγωγής. Παρακολούθησε σεμινάρια ηλεκτρονικού μοντάζ και για 3 χρόνια εργάστηκε σε εταιρεία media. Για κάποια χρόνια εργάστηκε και σε διάφορα καφέ των Βριλησσίων. Σήμερα μένει με την οικογένειά του στα Βριλήσσια, όπου και διατηρεί την επιχείρηση των γονιών του.

Ταλιαδώρου Τέρψη: Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Είναι ζωγράφος διπλωματούχος της Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts του Παρισιού. Σπούδασε επίσης στην  Ecole Nationale Supérieure des arts décoratifs στο Παρίσι. Διδάσκει εικαστικά στη μέση εκπαίδευση και κατοικεί στα Βριλήσσια από το 2001.

Τσεκούρας Λυκούργος: Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Διαμένει στα Βριλήσσια από τον Απρίλιο του 2007. Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Τεχνικός Σύμβουλος Βιομηχανικών Πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων συμμετείχε στην πρώτη γραμμή των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.). Από το 2002 μέχρι το πέρας των σπουδών του διετέλεσε γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών. Η συμμετοχή του στη «Δράση» αποτυπώνει τη συμβολή του στην προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων και αγωνιστών στον αγώνα που διεξάγει ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία ενάντια στο Μνημόνιο και τον Καλλικράτη και στη χάραξη μιας άλλης πορείας για το λαό και τη χώρα.

Τσουρουνάκης Γιάννης: Γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Αγωγής για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι το 1988 εργάστηκε σαν εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και από το 1989 σε δημόσια σχολεία της Αττικής. Σήμερα είναι δάσκαλος στο 2ο Δημοτικό Βριλησσίων. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου δημοτικού Βριλησσίων, μέλος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων, αιρετό μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου Βριλησσίων, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων του Μαράσλειου Διδασκαλείου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων «Περικλής».

Φερτάκης Γιάννης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και Computer Science στο University College London, στο Λονδίνο. Εργάστηκε για 14 χρόνια στην IBM Ελλάδας και από το 2002 μέχρι το Μάρτιο του 2010 λειτούργησε ως οικογενειακή επιχείρηση κατάστημα βιολογικών προϊόντων στα Βριλήσσια. Από το 2007 επανήλθε στο χώρο της Πληροφορικής και είναι διοικητικό στέλεχος σε εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή λογισμικού και υπηρεσιών στο χώρο της Διαχείρισης Επιχειρησιακών Διαδικασιών. Ζει με την οικογένειά του (έχει δύο κόρες) στα Βριλήσσια από το 1997. Τα ενδιαφέροντά του καλύπτουν ένα ευρύ χώρο, από πολεμικές τέχνες, τοξοβολία, ιππασία, γιόγκα, φιλοσοφία μέχρι την έμπρακτη υποστήριξη πρωτοβουλιών και σωματείων σε χώρους, όπως μητρικός θηλασμός, φυσικός τοκετός, εναλλακτική τρόποι εκπαίδευσης παιδιών κ. α.. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής τους στις δύο τελευταίες πανελλαδικές εκλογές.

Φλέγγα Βίκυ: Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α.) του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 1986 στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), εταιρία με μετόχους το ελληνικό Δημόσιο, την Αυτοδιοίκηση και άλλους κοινωνικούς φορείς. Το αντικείμενο της εργασίας της σχετίζεται με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των Δήμων όλης της χώρας. Ειδικότερα, έχει ασχοληθεί με θέματα αναπτυξιακού και επιχειρησιακού προγραμματισμού, οργάνωσης Δήμων, τομεακών εθνικών πολιτικών και χρηματοδοτήσεων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών. Κατά τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο αριστερό νεολαιίστικο κίνημα. Στη διάρκεια της επαγγελματικής της ζωής συμμετείχε ως γενική γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων της ΕΕΤΑΑ. Είναι δημότης Βριλησσίων από το 1997 και έχει ένα γιο, μαθητή της πρώτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων.

Χαραλαμπίδης Νίκος: Γεννήθηκε το 1955 στη Ν. Ιωνία και κατοικεί στα Βριλήσσια από το 2001. Είναι αρχιτέκτονας, απόφοιτος της σχολής του Ε.Μ.Π., πολεοδόμος του πανεπιστημίου Paris VIII και δόκτορας στη χωροταξία και την περιφερειακή ανάλυση του πανεπιστημίου Paris I- Sorbonne. Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας στο τομέα μελετών – κατασκευών.

Χουντουμάδης Νίκος: Γεννήθηκε το 1955 στα Βριλήσσια. Αποφοίτησε από το Λύκειο Βριλησσίων. Υπήρξε ενεργό μέλος και για μια περίοδο, πρόεδρος στον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βριλησσίων». Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Ναυπηγών του Πειραιά. Σήμερα εργάζεται σαν ασφαλιστής.

Χρυσικάκου Μαριάννα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στα Βριλήσσια το 1990. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Βριλησσίων. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με ειδίκευση στην άσκηση και την αθλητική αναψυχή. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση διεθνών αθλητικών οργανισμών (Université Claude Bernard de Lyon I), υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Η επίτευξη και διατήρηση της ολιστικής υγείας και ευεξίας αναδείχθηκαν από νωρίς ως ζητούμενα στον επαγγελματικό της δρόμο, γι’ αυτό από το 2003 ασχολήθηκε με την πρακτική της yoga. Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε Ελλάδα και Ινδία στη Διεθνή Ακαδημία «International Sivananda Yoga Vedanta Academy». Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια αναφορικά με τα θεραπευτικά οφέλη της Yoga, τη Raja Yoga, την Ayurveda, τη μακροβιοτική φιλοσοφία και διατροφή και είναι συνιδρύτρια του Ελληνικού Κέντρου Μακροβιοτικής στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου