Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

TO ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Το Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης (WEF) - που αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ- θα διεξαχθεί στην Παλαιστίνη από τις 28 έως 31 Οκτωβρίου. Θα υπάρξουν παράλληλες δραστηριότητες στην Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, στην Γάζα, στην Παλαιστίνη του '48 και τον Λίβανο. «Διευρυμένες δράσεις» θα γίνουν και σε άλλα μέρη του κόσμου κατά την διάρκεια του WEF σαν μέρος του προγράμματος.
Οι δραστηριότητες του WΈF θα ρίξουν φως σε σημαντικά κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα και τις προκλήσεις των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, σε όλο τον κόσμο και την Παλαιστίνη. Το WEF έχει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κατοχής του παλαιστινιακού λαού, του αποκλεισμού της Γάζας και της δίωξης ντόπιων και διεθνών ακτιβιστών.
Στο WEF θα συγκεντρωθούν χιλιάδες τοπικοί, περιφερειακοί και διεθνείς εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, μαθητές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, σωματεία διδασκάλων, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί ακτιβιστές και άλλοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές συνεδριάσεις του WEF, αυτό-οργανωμένα εργαστήρια και δραστηριότητες, συνελεύσεις του WEF για την εκπαίδευση και την Παλαιστίνη, διευρυμένες δράσεις (δράσεις που θα διεξαχθούν από οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, σε ζωντανή εικονική επικοινωνία με τον τόπο διεξαγωγής του WEF), πολιτιστικές δραστηριότητες, πορείες αλληλεγγύης, επιτόπιες επισκέψεις και δράσεις για τα παιδιά και τους νέους. Όλες οι δραστηριότητες, όπως και οι διευρυμένες δράσεις, θα βρίσκονται σε ζωντανή σύνδεση με τους ανθρώπους και τις δράσεις που θα διεξάγονται σε άλλους χώρους μέσω ενός διαδικτυακού συστήματος ζωντανής, εικονικής επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου