Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΤΠΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σήμερα 10-12-2010 για μια ακόμη φορά επιχειρήθηκε από τη διοίκηση του ΜΤΠΥ να προχωρήσει σε αντιασφαλιστικές επιλογές για να μεταφέρει τα ελλείμματα του Ταμείου, που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους δημιούργησαν, στις πλάτες των εργαζομένων.
Ήταν και είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΜΤΠΥ η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, η μείωση του μερίσματος κατά 10%, η αύξηση των κρατήσεων από 4% σε 5% κλπ., επιλογές που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία υπαλλήλους.
Σήμερα ωστόσο υπήρξε συντονισμένη αντίδραση και παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους, εκπροσώπους εργαζομένων σε Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες με αποτέλεσμα η διοίκηση ν’ αναγκαστεί να υπαναχωρήσει και ν’ αναβάλλει το ΔΣ που θα προωθούσε τις παραπάνω αντιδραστικές αλλαγές.
Θέλουμε όμως να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ΜΤΠΥ η οποία επιχείρησε να φιμώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων κλείνοντάς τους κατάμουτρα την πόρτα του Ταμείου.
Η μεθόδευση κυβέρνησης και διοίκησης του ΜΤΠΥ δε θα περάσει.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι
·                          Δε δεχόμαστε καμιά περικοπή, μείωση ή όποιο άλλο δικαίωμα έχουμε από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
·                          Απαιτούμε να καλυφθούν ΤΩΡΑ τα ελλείμματα

Καλομοίρης Γρηγόρης μέλος Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
Κοτσιφάκης Θέμης μέλος Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Παπαχατζής Ηλίας μέλος Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Παντελίδης Ντίνος μέλος Δ.Σ. της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου